Orădenii de la Pelican vor să pună în funcţiune noul centru medical, una dintre cele două mari investiţii private din domeniu anunţate în oraş, până la finalul anului.
Constructorii mai au 4-5 luni de lucrări înainte de a se retrage din şantier, conform estimărilor actuale. Ulterior va fi, însă, necesar timp pentru echipare, avize şi consolidarea echipei de medici. Iniţial, termenul de finalizare a lucrărilor a fost anunţat pentru mai 2012.
Orădenii de la Pelican au demarat în primăvara anului 2011 lucrările pentru o nouă unitate la Cluj: un spital de opt etaje şi 330 de paturi, de pe Calea Turzii. Conducerea companiei a anunţat că lucrările ar trebui finalizate într-un an (respectiv mai 2012), perioadă la care se adaugă încă două luni necesare dotărilor. La finalul anului trecut, termenul pentru punerea în funcţiune a noului spital se amânase pentru prima jumătate din 2013. „Mai avem puţin până la deschidere, care sperăm noi să se întâmple până la final de an. Încercăm să prindem 2013; depindem însă de mulţi factori. Ca să poţi să deschizi şi să operezi din prima zi trebuie să ai totul pus la punct şi trebuie ca echipele să fie funcţionale, nu doar să ai clădirea gata", a menţionat Ovidiu Cacuci, director general al Pelican.
Constructorii estimează finalizarea lucrărilor pentru care au fost contractaţi în următoarele 4-5 luni. „După ce e gata construcţia, urmează etapa de dotare şi procedurile de obţinere a avizelor necesare funcţionării, iar aici lucrurile se mişcă destul de greu", a completat Cacuci. Unitatea de la Cluj, care va fi de patru ori mai mare decât cea operată în Oradea, va avea nevoie de cel puţin 200 de medici, a anunţat conducerea Pelican. Aceştia vor veni din Cluj, din alte oraşe, din mediul universitar, din ţară, dar şi din afara acesteia, susţin responsabili de proiect. „Există medici foarte buni în ţară, în Cluj, în străinăta