A face politica inseamna sa aplici in societate ceea ce inveti zi de zi ca un profesionist, considera deputatul Andrea Paul, prim-vicepresedinte al PDL.
Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, aceasta vorbeste despre discriminarea femeilor in politica romaneasca, politicienii "la moda", precum si despre criza morala cu care se confrunta societatea noastra.
Sunt femeile din Romania discriminate din punct de vedere politic? Ma refer la promovarea in structurile de conducere ale partidelor, pe locurile eligibile la alegeri sau in structurile guvernamentale.
Discriminare este un cuvant perimat astazi. Criza economica a dat drumul in arena celui mai perfid "actor": indiferenta.
Cui ii mai pasa de discriminare? Cine astazi mai lupta pentru un asemenea principiu? Ce sens mai are sa vorbim de discriminare cand lupta unei zile este "pe viata si pe moarte"? Este momentul grav al unei realitati, cand ea iese din dezbaterea publica si "se salbaticeste" din neputinta unei societati de a se aseza pe propriile picioare. Acest abandon este grav. Dar ce mai conteaza unul in padurea de abandonuri romanesti?
PDL este printre putinii actori politici care considera ca omul politic nu este unisex. Pentru prima data, sub mandatul presedintelui Vasile Blaga, avem un echilibru perfect de gen in randul prim-vicepresedintilor (doi domni: Dorin Florea si Liviu Negoita si doua doamne: Anca Boagiu si eu), dar si 10 doamne in Biroul Permanent National (record in istoria acestui partid).
In rest, vorbim de miscari de strategie. Da, criza creeaza indiferenta fata de principii, dar creeaza si oportunisme. Ieftine. A castiga capital politic utilizand femeia foloseste aceleasi principii ca si discriminarea. A folosi, a abandona. O minciuna a barbatilor? O slabiciune speculata? Este criza, nu-i asa? Ce mai conteaza? Cui ii mai pasa