Locuitorii comunei Vintileasca, dar şi din localităţile învecinate au petrecut, ieri, de Rusalii. Sărbătoarea a conincis cu Ziua Comunei Vintileasca, zi în care toţi oamenii s-au bucurat de muzică bună, de soare, mici şi bere. Pe scena amenajată la intrarea în localitatea Vintileasca au evoluat artişti de seamă ai muzicii populare şi etno, printre care Vărul Săndel şi Constantin Enceanu, dar şi formaţii de dansuri populare din Vrancea, inclusiv de la Colegiul Naţional „Cuza“ din Focşani, dar şi din judeţul Buzău. Aseară, participanţii s-au distrat la un bal de excepţie.
Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, a declarat că în localitate sunt păstrate cu sfinţenie obiceiurile străbune, care sunt transmise din generaţie în generaţie. „Mulţumesc tuturor celor care au răspuns invitaţiei de a fi alături de noi la această mare sărbătoare pentru vintileni. Îmi pare rău pentru cei care nu au putut să vină, fiind plecaţi la muncă în alte localităţi. Ne-am bucurat că atâta lume a venit să fie alături de noi la un aşa mare eveniment. Vintileasca este şi va rămâne meleagul unde tradiţia şi obiceiurile străbune se transmit din generaţie în generaţie“, a spus Georgel Spătaru, primarul comunei Vintileasca.
Oamenii s-au declarat încântaţi de petrecere. În opinia lor, după asfaltarea drumului, zona a devenit un obiectiv turistic. „Am venit cu plăcere la acest festival de la Vintileasca. Atmosfera a fost una aparte, atâta lume nu prea am mai văzut la un eveniment de acest gen. Zona noastră este una deosebit de frumoasă, care odată cu reabilitarea drumului naţional lasă în spate Lepşa şi Soveja. Am văzut atât lume în vârstă, dar şi foarte mulţi tineri. Artiştii care au evoluat pe superba scenă de la Vintileasca au fost la înălţime şi cel mai important lucru: muzica lor a mers la sufletul omului“, a spus Adrian Tănase, din Jitia. „Felicitări domnului pri