Numărul înşelăciunilor prin metoda „accidentul” este în creştere. Persoane păcălite au fost inclusiv în Vrancea, iar numărul acestora este în creştere. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au finalizat un dosar, de curând, în care au fost cercetate şase persoane, patru dintre ele fiind trimise în judecată. Una dintre acestea este în Penitenciarul Galaţi, fiind condamnată la închisoare pentru tâlhărie. Numai în acest dosar, prejudiciul stabilit de poliţişti se ridică la 130 de mii de lei. Deşi oamenii legii au atras atenţia de nenumărate ori cu privire la acest gen de înşelăciuni, oamenii nu ţin cont de sfaturi, iar atunci când primesc un telefon şi persoana de la celălalt capăt al firului le cere bani, trimit diferite sume fără să stea pe gânduri.
„Mămică, ajută-mă să nu intru la puşcărie!” este una dintre rugăminţile pe care infractorii le rostesc atunci când li se răspunde la celălalt capăt al firului. Numărul înşelăciunilor prin metoda „accidentul” este în creştere, iar sfaturile primite de oameni de la poliţişti par să nu mai aibă niciun efect în faţa „fiului” cu vocea gâtuită, care a fost implicat într-un accident şi are nevoie de bani sau a provocat un accident şi vrea să scape basma curată. De la începutul anului şi până în prezent, 21 de vrânceni au picat în plasa infractorilor. Oamenii au trimis bani în conturile indicate de escroci, iar când şi-au dat seama că au fost înşelaţi au mers la poliţie să le povestească oamenilor legii ce au păţit.
În cele mai multe dintre cazuri, infractorii au acţionat de după gratii. Chiar dacă în puşcărie telefoanele mobile sunt interzise, unii dintre ei au astfel de aparate în celulă şi fac victimă după victimă, folosindu-se de metoda accidentul. De curând, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul IPJ Vrancea au