O femeie din Motru, absolventă a facultăţii de drept, a profesat aproape un deceniu fără să fie membră a Baroului. „Avocata” i-a dus de nas atât pe judecători, cât şi pe clienţii săi, ca nu-i mai pomenim pe colegii de breaslă, avocaţi cu state vechi.
Rodica Vîrtosu este o „avocată” binecunoscută în Motru, acolo unde aproape oricine o cunoaşte profesând această meserie. Asta şi explică de ce, fiind „veche” în breaslă, nimeni nu şi-a pus întrebarea până acum de ce totuşi femeia nu are propria-i ştampilă şi propriul cabinet de avocat. Lucreţiu Gheju este cel căruia i-a trecut prin cap o astfel de întrebare, el pledând într-un dosar în care şi Vîrtosu era apărătoarea părţii adverse. „Nu era de găsit pe nici un tablou al avocaţilor. Avea o delegație semnată de o avocată din cadrul Baroului Olt, dar dumneaei trebuia să aibă ștampila proprie, ca orice avocat. Am făcut verificări pe internet și am introdus numele dumneaei fără să o găsesc pe undeva. Atunci am informat colegii și conducerea Baroului Gorj”, spune Gheju.
Decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, a primit oficial de la Baroul Olt răspuns în care se menţionează că nu există nici un avocat cu numele Rodicăi Vîrtosu. Mai mult, decanul recunoaşte că nimeni nu s-a îndoit până acum de calitatea de avocat a „colegei” sale. „Nimeni nu punea la îndoială această calitate, cu atât mai mult cu cât doamna Vîrtosu Rodica participa la examenele de admitere în magistratură. E drept că mergea numai la cele la care se punea condiţia de a fi absolvent al facultăţii de drept, nu la cel la care ar fi avut nevoie de 5 ani vechime în profesie pentru că atunci avea nevoie de o adeverinţă de la noi. A fost puţin abilă din acest punct de vedere şi poate şi asta ne-a indus în eroare”, declară Homescu.
Poliţiştii şi procurorii au intrat pe fir
Într-o astfel de situaţie şi după o asemenea „descoperire”, Baroul Gorj a s