Satul Arini, aflat la graniţa dintre judeţele Braşov şi Covasna, este cunoscut drept „satul fantomă”, din cauza faptului că aici trăiesc aproximativ 800 de romi, care şi-au ridicat case cu forţe proprii, iar toţi au aceeaşi adresă. Satul a fost de fapt „pasat” de la autorităţile covăsnene la cele braşovene, timp în care situaţia localnicilor de acolo nu a fost foarte clară. Acum, acesta aparţine din punct de vedere administrativ de comuna braşoveană Măieruş, însă casele au rămas pe teritoriul administrativ al Covasnei, respectiv comuna Belin.
Podul de lemn care traversează Oltul spre acest sat, de pe Drumul Judeţean 103G, se află într-o stare avansată de degradare, fiind construit în anul 1950, astfel că exista riscul ca localnicii să rămână izolaţi de Braşov până la urmă. Totodată, pe acest pod se face legătura şi între DN 13 şi localităţile covăsnene Baraolt şi Hăghig, fiind un drum de legătură pentru cei din zona Măieruşului cu Sfântu Gheorghe.
Consiliul Judeţean Braşov a aprobat de curând indicatorii tehnico-economici aferenţi investiţiei şi a alocat un milion de lei pentru execuţia lucrărilor, anul trecut fiind alocate 250.000 de lei în acest sens. Valoarea totală a lucrărilor este de 1,39 milioane de lei şi ar trebui finalizate în maximum zece luni. În prezent, podul, care are o lungime de 61,85 metri, este destul de şubred, iar barele metalice de restricţionare a autovehiculelor de gabarit depăşit au dispărut.
Satul Arini, aflat la graniţa dintre judeţele Braşov şi Covasna, este cunoscut drept „satul fantomă”, din cauza faptului că aici trăiesc aproximativ 800 de romi, care şi-au ridicat case cu forţe proprii, iar toţi au aceeaşi adresă. Satul a fost de fapt „pasat” de la autorităţile covăsnene la cele braşovene, timp în care situaţia localnicilor de acolo nu a fost foarte clară. Acum, acesta aparţine din punct de vedere administrativ de co