Înainte de Revoluţie, la Arbema, se producea una dintre cele mai bune beri. Sute de oameni făceau ca gustul ei să fie deosebit. Sunt persoane care au lucrat în fabrică de la înfiinţare şi până la închiderea acesteia.
S.C. Arbema S.A. s-a înfiintat în anul 1980 ca o secţie a Întreprinderii de spirt şi drojdie. Începutul activitaţii a constat doar în producerea berii, cu o capacitate de 200.000 Hl/an. Societatea şi-a extins repede activitatea prin darea în folosinţă în anul 1988 a unei fabrici de malţ cu o capacitate de 11.000to/an.
Din anul 1991 fabrica devine independentă ocazie cu care îşi ia denumirea de Arbema (ARad-BEre-MAlt). În anul 1997 SC Arbema SA se transformă în societate mixtă pe acţiuni prin preluarea de către Brau Union Austria a pachetului majoritar de acţiuni. În anul 1998 s-a demarat acţiunea de mărire a capacitaţii de producţie, ajungînd la 450.000 HL/lună. Brau Union AG, divizia de bere a concernului BBAG a intrat în România în ianuarie 1997, achiziţionand pachetul majoritar de acţiuni al Arbema Arad. Arbema avea sediul în Calea Aurel Vlaicu nr. 270. În octombrie 1998 a fost inaugarată la Arbema una din cele mai moderne linii de îmbuteliere din Europa de Est, cu o valoare a investiţiei de 11 milioane dolari.
Sortimentul Arbema Premium Pils produs la fabrica din Arad a primit medalia de argint a Institutului Internaţional Monde Selection din Bruxelles in 1998. La Arbema se îmbutelia Schlossgold (bere fără acool) şi se producea Kaiser (sub licenţă), Steffl (sub licenţă), Arbema Zărand, Arbema Lucifer, Golden Brau şi Arbema Jubileum Bock. În anul 2004, Fabrica de bere de la Arad, deţinută de Brau Union România, numărul unu de pe piaţa berii, de atunci, încetează producţia, decizia fiind determinată de strategia companiei de limitare a costurilor şi consolidare a activitaţii. Producţia fabricii de la Arad a fost preluată de unitatea B