În plin sezon estival, bronzul frumos constituie un ideal. Dacă îţi doreşti să-l obţii fără a sta excesiv la soare, trebuie să consumi anumite alimente.
Pentru a te bronza frumos şi uniform, dar şi destul de rapid, trebuie să alegi alimente bogate în seleniu şi în vitaminele A, C şi E. "Toate aceste substanţe există în vegetale şi nu doar că ne apără de radiaţiile ultraviolete, ci şi încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Roşiile ne feresc de radiaţii
Bogate în licopen, roşiile ne protejează pielea de radiaţiile solare. Se pare că acestea au efect maxim dacă sunt consumate gătite, nu crude. Ideal este să aveţi zilnic roşii în meniu, indiferent dacă le preferaţi crude, gătite sau sub formă de suc.
Ouăle previn cancerul de piele
Ouăle şi brânzeturile sunt alimente bogate în vitamina A şi ne asigură protecţie în faţa cancerului de piele. De asemenea, vitamina A contribuie la regenerarea mai rapidă a ţesuturilor.
Morcovii şi caisele ne... colorează
Bogate în betacaroten, morcovul şi caisele sunt ideale pentru perioadele în care dorim să ne bronzăm deoarece conţin pigmenţi naturali. În organism, betacarotenul este transformat în vitamina A atunci când acest lucru este necesar. Betacarotenul favorizează sinteza melaninei, un pigment prezent în piele, şi se mai găseşte în piersici, broccoli, spanac, pătrunjel şi pepene galben. Melanina reprezintă filtrul nostru natural împotriva razelor ultraviolete, aşadar, joacă un rol important atunci când ne expunem la soare.
"Pentru un bronz uniform, trebuie să beţi zilnic, timp de 14 zile înainte de expunerea la soare, câte un pahar de suc de morcovi." - Dr. LAURENŢIU LUCA
1 persoană din 2 miliarde are şanse să trăiască până la vârsta de 116 ani, potrivit s