Suntem în plină vară şi în grădini sau pe tarabe se găsesc legume sănătoase, printre ele numărându-se şi dovlecelul. Deoarece majoritatea substanţelor active sunt situate în coajă şi imediat sub ea, este indicat să îl gătiţi fără să îl descojiţi.
Ingrediente:
- o vânătă,
- 2 dovlecei mai mari,
- 2-3 căței usturoi sau ½ ceapă,
- 150 g ton în conservă,
- 60 g făină,
- 60 g brânză gen parmezan ras,
- 60 g pesmet,
- 80 g unt sau 40 unt si 40 margarină,
- ulei de măsline,
- oregano sau pătrunjel,
- sare și piper.
Mod de preparare:
Se taie vânăta felii de circa 1-1,5 cm și se coace pe grătar, se condimentează cu sare și puțin ulei. Se taie dovlecelul rondele și se călește în 2 linguri ulei, cu ceapă sau usturoiul, se pune sare și oregano.
Se face aluatul.
Se amestecă făina, pesmetul, parmezanul și la sfârșit se amestecă cu untul puțin moale. Se pun feliile de vânătă pe fundul tăvii, deasupra dovleceii căliți, apoi tonul scurs de ulei sau și mărunțit.
Deasupra se acoperă totul bine cu aluatul fărâmicios. Se pune în cuptorul încălzit la o temperatură medie de circa 180°, circa 20-25 minute, până se rumenește.
Se servește călduț sau rece.
Mențiuni:
Regula la prepararea unui crumble sărat sau dulce: legumele (sau fructele) ar trebui să fie 3/4 și aluatul deasupra un sfert.
Suntem în plină vară şi în grădini sau pe tarabe se găsesc legume sănătoase, printre ele numărându-se şi dovlecelul. Deoarece majoritatea substanţelor active sunt situate în coajă şi imediat sub ea, este indicat să îl gătiţi fără să îl descojiţi.
Ingrediente:
- o vânătă,
- 2 dovlecei mai mari,
- 2-3 căței usturoi sau ½ ceapă,
- 150 g ton în conservă,
- 60 g făină,
- 60 g brânză gen parmezan ras,
- 60 g pesmet,
- 80 g unt sau 40 unt si 40 marg