Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru a fost adusă în pelerinaj la aşezământul monahal cu prilejul sărbătoririi hramului, duminică, 23 iunie, la ora 17.00. La ora 19.00 a fost oficiată Slujba Pavecerniţei cu Litie, iar la ora 22.00 slujba Utreniei şi Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul.
Luni, 24 iunie, la ora 7, a avut loc slujba de Sfinţire a apei, după care a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu. La ora 9 a fost întâmpinat Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Lucian, care a sfinţit o troiţă ridicată în incinta mănăstirii, apoi a oficiat Sfânta Liturghie. De asemenea, după săvârşirea Sfintei Liturghii, ierarhul a pus piatra de temelie pentru noul paraclis de iarnă al aşezământului monahal.
Situată în peisajul turistic bănăţean din staţiunea Poiana Mărului, Mănăstirea Poiana Mărului a luat fiinţă la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de Revoluţia din 1989. Lucrările începute au fost sistate datorită opoziţiei regimului comunist. Odată cu reînfiinţarea Episcopiei în anul 1994, cu binecuvântarea episcopul Emilian Birdaş al Caransebeşului, s-au reluat lucrările de ctitorire care s-au întrerupt la scurt timp din lipsa de fonduri.
Reluarea construirii aşezământului monahal a început în anul 2000, când cu binecuvântarea IPS Laurenţiu, mitopolitul Ardealului, la vremea respectivă fiind episcop al Caransebeşului, s-au demarat lucrările de ridicare a bisericii mănăstireşti, finalizate doi ani mai târziu. Consiliul Eparhial al Episcopiei Caransebeşului a hotărât la 1 februarie 2007 schimbarea destinaţiei mănăstirii transformând-o în schit de călugăriţe.
Biserica zidită în cadrul complexului monahal şi-a primit târnosirea la data de 24 iunie 2008 prin lucrarea mâinilor Preasfinţitului Lucian, episcopul Caransebeşului, după osteneala de doi ani de zile a monah