În 1987, Oliver Stone, fostul student al lui Martin Scorsese la şcoala de film, avea mare succes cu “Wall Street”, filmul despre cupiditatea brokerilor de pe Wall Street. Rolul Gordon Gekko, mentorul tânărului broker Bud Fox (Charlie Sheen), i-a adus lui Michael Douglas un Oscar.
Drumul spre Wall Street
Tânărul Jordan Belfort, de 25 de ani, a văzut atunci filmul şi şi-a propus să ajungă ca Gordon Gekko, ăsta a devenit idealul lui în viaţă. Jordon se născuse în Queens, New York, într-o familie de contabili, şi abandonase şcoala ca să intre în afaceri. În anii ’90, Belfort şi-a înfiinţat o firmă de brokeraj, Stratton Oakmont, angajând 1000 de tineri dornici să facă bani. Fiecare primea o pagină, pe care era textul cu care trebuia să lămurească potenţialul client să-şi investească banii, mulţi-puţini, prin intermediul lor. Belfort avea un motto: "Nu închide telefonul până când clientul cumpără sau moare." Firma controla acţiuni de peste 1 miliard de dolari. Angajaţii aveau comisioane imense, făcute peste noapte, iar viaţa în firmă însemna sex, droguri şi păcălirea clienţilor. Belfort a atras atenţia Mafiei, care a început “să spele bani” prin intermediul firmei lui. În 1991, Revista Forbes îl descria pe Belfort drept "un pervers Robin Hood, care ia de la bogaţi şi îşi dă lui, dar şi bandei lui de brokeri petrecăreţi". Numai că el nu lua numai de la bogaţi, ci de la mulţi oameni modeşti şi creduli.
I se spunea Wolf of Wall Street
Jordan Belfort îşi construise un imperiu, la fel ca Gordon Gekko, şi-l controla prin “omerta”, adica legea tăcerii. Fidelizarea angajaţilor i-a adus şi lui o avere, peste noapte. Proprietăţi, o soţie fotomodel, sejururi la cele mai scumpe hoteluri, droguri fără limită şi prostituate de lux, toate erau la îndemână. A cumpărat un yacht, care îi aparţinuse lui Coco Chanel, cu care se plimba oriunde în lume. Era cunosc