În momentul în care s-a petrecut tragedia din Muntenegru, şoferul autocarului conducea prea repede, a declarat pentru ziarul „Vijesti“ din Podgorica, Carmen Dorobeţ din Bucureşti, internată la secţia de ortopedie a unui spital din capitala muntenegreană.
Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 32 au fost rănite în Muntenegru, în urma prăbuşirii într-o prăpastie a unui autocar înmatriculat în România, a anunţat duminică ministrul muntenegrean de interne, Rasko Konjevic.
Potrivit aceleiaşi surse, 15 persoane au decedat, însă alte instituţii mass-media din ţară susţin că este vorba despre mai multe victime.
Autocarul, cu 46 de persoane la bord, a intrat în Muntenegru prin punctul de trecere a frontierei Dobrakovo în jurul orei locale 15:00, iar incidentul a avuit loc în jurul orei locale 17:00, pe drumul Podgorica-Kolašin, în zona mănăstirii Morača. Carmen Dorobeţ a spus că turiştii români ar fi trebuit să rămână în Muntenegru cinci zile.
Ambasadorul României la Podgorica, Mihail Florovici le-a mulţumit localnicilor care au ajutat la salvarea turiştilor şi celor care au donat sânge pentru persoanele rănite.
Premierul Serbiei, Ivica Dacic, a oferit autorităţilor muntenegrene ajutorul ţării sale.
Muntenegru este o ţară cunoscută pentru şoselele periculoase, numeroase accidente petrecându-se în fiecare an.
În anul 2004, într-o tragedie similară şi-au pierdut viaţa 12 copii bulgari după ce autocarul lor s-a prăbuşit de la o înălţime de 15 metri în râul Lim din Muntenegru. În total, au fost salvate 38 persoane dintre cele aflate la bord datorită, în primul rând datorită localnicilor care au reuşit să scoată mulţi copii din apele râului.