Mii de angajati ale combinatelor chimice se tem ca liberalizarea pretului la gaze si electricitate va duce la scumpiri pentru utilitati, productia va deveni nesustenabila, iar ei vor ramane fara locuri de munca. In timp ce ei cer oprirea acestui proces, specialistii sustin ca nu ar trebui sa urmeze concedieri.
O mie de oameni au cerut, in fata Guvernului, saptamana trecuta, ca statul sa nu impovareze si mai mult facturile.
Protestatarii, membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom, Federatiei Nationale Sindicale Solidaritatea-Metal si Federatiei Generale a Sindicatelor Familia, sunt nemultumiti pentru ca au impresia ca toate combinatele din tara se vor inchide si ca isi vor pierde slujbele.
Acestia sustin ca masurile Guvernului vor impinge spre faliment intreprinderile, ca Romania va fi dezindustrializata si ca zeci de mii de locuri de munca vor disparea.
Protest la Guvern: Sindicalisti nemultumiti de scumpirea gazelor si curentului (Video)
Octavian Cioban, secretar general al FSLCP, a precizat ca cresterea preturilor la gaze si energie ii lasa fara locuri de munca.
"Am convenit cu Guvernul ca vom incepe miercuri discutiile pe aceasta tema. Iar daca lucrurile nu vor merge pe un fagas bun, atunci vom continua protestele, pentru ca oamenii nu vor sa isi piarda locurile de munca.
Avem cateva propuneri, insa ele sunt valabile doar dupa ce ei vor bloca calendarul de scumpiri si ne pastreaza locurile de munca. Noi ne-am gandit la cateva variante, adica ar putea exista posibilitatea ca marii consumatori de nergie sa negocieze pretul direct cu producatorul", a precizat sindicalistul, pentru Ziare.com.
Mai exact, el propune oprirea calendarului de liberalizare a preturilor, care are ca scop aducerea acestora la n