Rudele bătrânului ucis de o maşină la Raliul Clujului acuză organizatorii că nu au luat suficiente măsuri de siguranţă locul unde a avut loc tragedia. Aceştia vor acţiona în instanţă organizatorii. În acelaşi timp, poliţia anchetează condiţiile în care şi-a pierdut viaţa bărbatul şi verifică documentele eliberate pentru desfăşurarea raliului. Organizatorii susţin că bătrânul ucis se afla într-o zonă interzisă spectatorilor. Acesta a fost înmormântat astăzi în satul în care 50 de ani a fost fierar.
Rudele bătrânului de 73 de ani din satul Agârbiciu ucis în accident spun că zona în care se afla victima nu era delimitată ca interzisă. "Raliuri aici s-au mai făcut, dar dăţile trecute de acolo nu te lăsa să vii, nu de aici. Atât timp cât acolo s-a pus o panglică, până acolo puteai să mergi", spune nepotul celui decedat, Ionuţ Sopon.
Fiul celui decedat, Emil Sopon, e de aceeaşi părere. "Era cu 25 de metri dincolo de panglică; era plin de oameni, nu era singur", susţine acesta.
Primarul din Căpuşu Mare, Gheorghe Iancu, spune că perimetrul nu a fost semnalizat şi delimitat corespunzător. "Părerea mea e că trebuie să ne gândim înainte să se producă evenimente", spune el.
Oamenii mai spun că nu au fost suficienţi jandarmi. "Am înţeles că nu a fost pază aici", spune fratele celui decedat, Iustin Sopon. "La punctele de intrare şi ieşire trebuie să-ţi spună "măi omule nu te duce că e pericol!", spune el. Ionuţ Sopon spune că la raliu au fost detaşaţi maxim 50 de jandarmi, nu 250 cât au anunţat organizatorii. "Unde au fost 250? Pe hârtie, poate; în realitate au fost 30-50 de jandarmi", spune el.
Rudele victimei sunt hotărâte să dea în judecată organizatorii. "Noi sută la sută vom înainta un proces", spune ginerele victimei, Dorel Ghiran. "E o viaţă de om, nu de animal, şi chiar şi un animal să fie; putea să se întâmple oriunde, de aia zic că nu e d