* Serviciul de Ambulanţă nu a fost asaltat de solicitări din partea pacienţilor * brăilenii au ţinut cont de recomandările medicilor pentru situaţii de caniculă
Atenţionarea meteorologilor privind vremea caniculară pentru week-endul trecut se pare că a fost luată în serios de brăileni, care nu au pus probleme deosebite medicilor de la Serviciul de Ambulanţă, după cum a precizat conducerea instituţiei. "Chemările au depăşit limite normale, dar nu cu mult, nu s-a înregistrat un număr exagerat de solicitări din partea pacienţilor. Duminică am avut circa 160 de solicitări în 24 de ore, cam tot atâtea câte au fost şi sâmbătă", ne-a declarat dr. Viorica Uscatu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila.
Printre situaţiile în care a fost solicitată intervenţia echipajelor de pe Ambulanţă, în acest week-end s-au numărat zilnic şi câte 3-4 chemări în loc public, pentru cazuri de insolaţie sau pentru lipotimii. Pacienţii care au avut nevoie de acordarea primului ajutor după ce au leşinat în stradă au fost persoane în vârstă, bolnavi cardiaci şi persoane cu afecţiuni neurologice.
Conducerea SAJ a arătat că un număr foarte mare de apeluri a vizat o singură persoană, un bărbat de circa 40 de ani, care obişnuieşte să stea pe trotuar sau chiar pe carosabil ori pe marginea bordurii fie întins, fie în şezut, astfel încât trecătorii cred că are nevoie de ajutor medical şi sună la 112 chemând o ambulanţă. "Nu mă pot pronunţa cu privire la afecţiunile psihice de care suferă, însă am primit şi câte 15-16 apeluri pentru această persoană, pe care am dus-o în cele din urmă la Psihiatrie, în prezenţa Poliţiei", a spus dr. Uscatu.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila recomandă populaţiei, pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi extreme, să evite expunerea prelungită la soare între orele 11-18, să