Firmele catalogate drept microîntreprinderi, dar care au o cifră de afaceri de minimum 25.000 de euro pot să opteze să nu plătească impozitul pe venit de 3%, introdus drept obligatoriu de anul acesta, ci pot alege să achite la stat impozit pe profit, de 16%, la fel ca orice altă firmă, a declarat directorul executiv adjunct al Fiscului doljean, Mihai Antonescu, citând recente modificări legislative. "Condiţia ce se impune microîntreprinderilor care pot opta pentru impozitul pe profit este aceea de a nu-şi diminua capitalul social pe toată perioada existenţei. În cazul în care microîntreprinderile îşi reduc capitalul social, din anul viitor se trece la impozitul pe venitul microîntreprinderilor, adică la 3% din venituri", a menţionat Mihai Antonescu.
Posibilitatea ca microîntreprinderile cu afaceri de peste 25.000 de euro să opteze pentru impozit pe profit sau pe venit a fost privită cu interes de mediul de afaceri şi salutată, în acelaşi timp.
Decizia de a obliga firmele mici la plata unui impozit de 3% a nemulţumit mulţi antreprenori, din cauză că, aşa cum este concepută măsura legislativă, indiferent dacă firmele au profit sau pierdere sunt obligate să achite la stat acest impozit.
Firmele catalogate drept microîntreprinderi, dar care au o cifră de afaceri de minimum 25.000 de euro pot să opteze să nu plătească impozitul pe venit de 3%, introdus drept obligatoriu de anul acesta, ci pot alege să achite la stat impozit pe profit, de 16%, la fel ca orice altă firmă, a declarat directorul executiv adjunct al Fiscului doljean, Mihai Antonescu, citând recente modificări legislative. "Condiţia ce se impune microîntreprinderilor care pot opta pentru impozitul pe profit este aceea de a nu-şi diminua capitalul social pe toată perioada existenţei. În cazul în care microîntreprinderile îşi reduc capitalul social, din anul viitor se trece la impozitul pe ve