Schitul mănăstirii de la Bobota a fost sfinţit în cea de-a doua zi de Rusalii, fiind astfel ridicat la rangul de mănăstire.
În cea de-a doua zi de Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în altarul de vară al schitului „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Bobota, cu prilejul hramului acestui aşezământ monahal. În urma aprobării prealabile a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, cu acest prilej a fost proclamată ridicarea schitului Bobota la rang de mănăstire, iar Preacuviosul Părinte Mina Pletosu a fost hirotesit şi instalat stareţ al mănăstirii. La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a acordat diplome de apreciere celor care s-au implicat activ în lucrările de ridicare a mănăstirii. La mănăstirea care numără momentan cinci vieţuitori, piatra de temelie a fost sfinţită în data de 13 iunie 2004, de către Preafinţitul Părinte Petroniu, pe atunci arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului şi Sălajului, iar lucrările de început au fost coordonate de către Preacucernicul Părinte Ioan Pădurean, de la parohia Bobota, până în anul 2008, când au fost preluate de către Preacuviosul Părinte Pahomie Buruiană. În anul 2012 este numit egumen al schitului Preacuviosul Părinte Mina Pletosu, care a continuat lucrările începute de predecesorii săi, în prezent lucrându-se la pictura interioară a bisericii.
Schitul mănăstirii de la Bobota a fost sfinţit în cea de-a doua zi de Rusalii, fiind astfel ridicat la rangul de mănăstire.
În cea de-a doua zi de Rusalii, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în altarul de vară al schitului „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Bobota, cu prilejul hramului acestui aşezământ monahal. În urma aprobării prealabile a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramure