Comisia Europeană (CE) va comunica, astăzi, o nouă politică care va ajuta autorităţile publice să evite dependenţa de un singur furnizor de TIC, se precizează într-un comunicat de presă.
"Urmând recomandările formulate în această nouă abordare < de reducere a riscului de blocaj > s-ar putea economisi 1,1 miliarde de euro pe an pentru sectorul public al UE. De exemplu, procedurile de licitaţie deschisă, pot încuraja creşterea numărului de ofertanţi cu oferte de o valoare mai mare (dublarea numărului de ofertanţi, de regulă, reduce dimensiunea contractului cu 9 %", se arată în comunicat.
Neelie Kroes, vicepreşedintă a Comisiei Europene, a declarat: "Standardele deschise creează concurenţă, conduc la inovare şi la realizarea de economii. Ghidul publicat astăzi a fost creat pentru a ajuta autorităţile naţionale să profite de fiecare oportunitate în scopul inovării şi eficienţei".
Ghidul este destinat să ajute funcţionarii responsabili cu planificarea şi achiziţionarea de sisteme şi servicii TIC pentru organizaţiile publice. Acesta oferă asistenţă ţărilor, regiunilor sau sectoarelor de aplicare în elaborarea unei strategii TIC de ansamblu şi constă în principii de bază pentru ca sistemele TIC să colaboreze şi să ofere un serviciu eficient cetăţenilor.
F. A. Comisia Europeană (CE) va comunica, astăzi, o nouă politică care va ajuta autorităţile publice să evite dependenţa de un singur furnizor de TIC, se precizează într-un comunicat de presă.
"Urmând recomandările formulate în această nouă abordare < de reducere a riscului de blocaj > s-ar putea economisi 1,1 miliarde de euro pe an pentru sectorul public al UE. De exemplu, procedurile de licitaţie deschisă, pot încuraja creşterea numărului de ofertanţi cu oferte de o valoare mai mare (dublarea numărului de ofertanţi, de regulă, reduce dimensiunea contractului cu 9 %", se arată în comunicat. @N_