Lucrarea „Ghidul turistic al zonei Săcele“, cu subtitlul „Trasee turistice, monumente istorice, lăcaşuri de cult, pensiuni, restaurante, hărţi, informaţii de călătorie utile” a fost realizată de Nagy János şi Miklós Levente.
Pentru comunitatea dintr-un oraş nu prea mare, fie el şi municipiu, apariţia unui volum care îi este dedicat în exclusivitate reprezintă un adevărat eveniment. Vă prezentăm în exclusivitate recenzia acestui eveniment, scrisă de prof. univ. dr. Nicolae Lupu (ASE București) pentru portalul de știri newsbv.ro ro.
Redactarea în trei limbi – română, maghiară şi engleză – cuvântul-înainte şi postfaţa fiind traduse şi în limba franceză, face ca scrierea să devină accesibilă unui public cât se poate de larg. Volumul este rodul colaborării dintre doi profesori, un istoric şi un economist, originari din Săcele. Nefiind la prima carte, prof. Nagy János este de-acum un nume consacrat; precedentele sale lucrări au ca subiect Istoria satelor săcelene între secolele X-XX şi, respectiv, Preoţi şi profesori în jocul siguranţei şi al securităţii. În acest context, atragerea tânărului şi entuziastului prof. Miklós Levente, de la catedra de turism şi servicii a Grupului Şcolar de Turism şi Alimentaţie Publică din Braşov (comasat ulterior cu Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov), care debutează editorial cu această ocazie, reprezintă, deopotrivă, o mână întinsă viitorului şi o respiraţie proaspătă în abordarea unei teme de interes pentru publicul de toate vârstele. De altfel, prof. Miklós Levente este nu numai coautor al textului lucrării, ci şi realizator al fotografiilor – pentru că volumul beneficiază de numeroase ilustraţii (mai mult de 166 de imagini) – precum şi tehnoredactor. Echipa îi mai cuprinde pe Dumitru Chiriţoiu – referent de specialitate şi semnatar al cuvântului-înainte, director general al revistei „România Turistică