„Cei care n-aveau centuri de siguranţă au fost cei care au scăpat, pentru că au fost aruncaţi din autocar”, spun supravieţuitorii tragediei din Muntenegru.
Autocarul care s-a răsturnat în Muntenegru, în cea mai mare tragedie din turism, în urma căreia 19 români care mergeau în vacanţă şi-au pierdut viaţa, iar alţi 27 sunt grav răniţi, aparţine familiei Grigore, ce administrează două companii în turism, şi este un autocar Neoplan Tourliner, fabricat în 2005-2007.
Gregory Tour Serv, firma deţinută de familia Grigore (Iuliana Mihaela Grigore şi Ştefan Grigore), are afaceri de 5,7 milioane de lei (1,3 mil. euro) şi pierderi de 515.000 lei (circa 119.000 euro), la un număr de opt angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi. Firma are ca obiect de activitate activităţi touroperatoare.
Cea de-a doua firmă, Gregory Tour Holiday, este deţinută de Viorica Ioana Grigore, 42 de ani, născută în Braşov. Administratorul firmei, aşa cum apare la Registrul Comerţului, este Grigore Mihaela Iuliana, acţionar la Gregory Tour Serv. Firma a raportat în 2011 o cifră de afaceri de 39.000 de lei (8.700 de euro) şi un profit de 943 de lei (211 euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. La numărul de salariaţi nu apare nicio informaţie, potrivit publicaţiei „Ziarul Financiar”. Pasagerii aflaţi în autocarul care s-a răsturnat în Muntengru se aflau într-un circuit cultural în Muntenegru şi Croaţia, ce includea opt nopţi de cazare. Preţul acestui pachet de vacanţă începea de la 389 de euro, cu loc de cazare într-o cameră dublă, potrivit datelor de pe site-ul agenţiei Mareea, organizatoarea acestui circuit.
Acuzaţiile martorilor se îndreaptă către şofer
Unul dintre pasagerii accidentaţi în Muntenegru a declarat că în momentul producerii accidentului şoferul era într-o depăşire la intrar