Pentru că luna mai este luna vișinelor (care au început să se coacă și la Brașov), iar gospodinele și „gospodinii“ știu că trebuie să aibă grijă de provizii pentru iarnă, vă oferim câteva rețete găsite pe site-uri specializate.
Găsiți mai multe sfaturi și trucuri pentru a obține delicatesele dorite!
Ingrediente:
Preparare:
Visinele, curatate si spalate, le punem intr-un vas impreuna cu un kilogram si jumatate de zahar (un strat de visine, un altul de zahar). Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi le punem pe aragaz la foc potrivit, impreuna cu restul de zahar.
Cand siropul este suficient de gros, luam vasul de pe foc, il lasam cam 10-15 minute sa se racoreasca si apoi punem dulceata in borcanele. Strangem bine capacele si le mai lasam pentru jumatate de ora in cuptorul incins (dar inchis!). (sursa: bucataras.ro)
Ingrediente:
Preparare:
Dulceaţa de vişine se păstrează la rece în cămară sau în beci timp de 12-24 de luni şi se foloşete pentru deserturi sau ca atare pentru tartine dulci. (cevabun.ro)
Ingrediente:
~ 5 kg de visine desamburite
~ 4 kg de zahar
Preparare:
Se spala visinele, se scot samburii si in vasul in care fierbem dulceata punem un strat de visine unul de zahar.
De preferat e sa puneti maxim doua kg de visine in vas pentru a ramane cat de cat visinele intregi. Se tin peste noapte sau cateva ore apoi se pun la foc mic pana ce siropul incepe sa se lege.
Daca vi se pare ca e prea mult sirop, cum a fost la mine, de exemplu, puteti lua din el mai spre sfarsitul fierberii si astfel veti obtine si un sirop pe care il puteti bea cu apa minerala sau plata sau pur si simplu ca topping la inghetate sau clatite.
Se pune dulceata fierbinte in borcane se infileteaza capacul si borcanele se aseaza cu gura in jos pentru a obtine vidarea lor. Se tin asa pana la racire complet