* şi un elev mai puţin harnic, dar care a fost atent în clasă, putea lua peste 7,50, au apreciat profesorii
Proba la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale a decurs, ieri, conform metodologiei, fără incidente. Nu a fost prins copiind niciun elev, în toate sălile în care s-a organizat proba fiind asigurate camere de supraveghere. "Totul a fost în regulă, nu s-au semnalat probleme nici din punct de vedere al organizării, nici din punct de vedere al corectitudinii elevilor. Oricum, subiectele au fost acceptabile, nu e nimic interpretabil. Poate la gramatică subiectele au fost ceva mai dificile, dar textele au fost uşoare, stimulează creativitatea elevilor, aşa cum este firesc, nu e normal ca elevii să reproducă pe dinafară texte memorate", a spus inspectorul şcolar de limba şi literatura română Adrian Simion.
Ieri dimineaţă, la ora 8.30 elevii trebuia să fie deja în clase, pentru că la ora 9.00 au primit subiectele, iar la 11.00 s-a finalizat proba.
Subiectele nu au fost dificile, aceasta a fost părerea elevilor, deşi unii s-ar fi aşteptat la subiecte mai uşoare decât cele de la simulare. Elevilor de la Liceul de Artă subiectele li s-au părut uşoare, ceva mai multe probleme având la unele subiecte de gramatică, dar au ieşit mulţumiţi de la examen, se aşteaptă să obţină note bune, între 8.00 şi 9.00. Şi la Colegiul "Bălcescu" elevii au ieşit liniştiţi din examen şi au discutat cu profesorii lor soluţiile găsite pentru a fi complet siguri de rezolvare. "A fost ok, nu a fost greu. Mă aştept la 9,50, depinde de compuneri. Mai dificil mi s-a părut subiectul cinci, unde se cerea să despărţim în propoziţii, nu trebuia să luăm în considerare infinitivul. Cine avea emoţii putea greşi uşor", a spus Alexandru Banu de la "Bălcescu".
Că subiectele au fost în limitele aşteptărilor a confirmat şi profesorul Marcel Gan