Inima noastra lucreaza 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana. Cel mai important mecanism al corpului uman trebuie insa protejat pentru a-i asigura o functionare normala. Ce alimente pot ajuta „simbolul iubirii” sa se mentina in forma cat mai mult timp.
1. Primul loc este ocupat de peste. Bogat in Omega-3, pestele cu carne rosie reduce riscul aparitiei aritmiei si scade nivelul trigliceridelor. In acest sens, se recomanda somon, ton. Acizii grasi Omega-3 se regasesc, de asemenea, in macrou, hering, pastravul de lac, sardine si ansoa.
2. Nucile si migdalele contin aminoacidul arginina, care protejeaza vasele sanguine si au o serie intreaga de efecte pozitie asupra organismului uman. In primul rand, reduce cu 30-50% riscul de infarct.
3. Nu numai vinul rosu, dar si cel alb contine antioxidanti utili inimii. E adevarat, consumul trebuie sa fie moderat, in caz contrar consecintele negative vor reduce la zero efectul pozitiv.
4. Uleiul de masline ajuta foarte mult inima, in special cel extra-virgin, bogat in grasimi mononesaturate. A inlocui uleiul de masline cu cel din floarea soarelui inseamna a reduce semnificativ nivelul de colesterina.
5. Rosiile reprezinta un produs natural excelent pentru imbunatatirea ritmului cardiac, pentru prevenirea bolilor hipertonice sau a celor coronariene. Atuul acestei rezida in antioxidantul licopen, care este un fel de pavaza impotriva aterosclerozei.
6. Daca sunteti alergic la citrice, mancati portocale. Ele contin pectina, o substanta care ajuta la eliminarea excesului de colesterol din organism. In plus, portocalele contin o mare cantitate de kaliu, care stabilizeaza tensiunea.
7. Mangoldul este bogat in caliu si magniu, dar si in minerale care tin tensiunea in frau. Vitaminele din grupa B si antioxidantii, precum si alte substante care se regasesc in aceasta sa