Senatorul PSD Ioan Chelaru, membru in comisia pentru revizuirea Constitutiei, a vorbit, intr-un interviu acordat Ziare.com, despre cateva din cele mai importante modificari pe care le aduce proiectul votat saptamana trecuta in privinta Justitiei.
Chelaru spune ca eliminarea articolului prin care urmarirea penala a parlamentarilor se face doar de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar judecata de catre Inalta Curte are rolul de "a da parlamentarului statut de om obisnuit" si ca nu va afecta negativ mersul Justitiei, ci din contra, va degreva ICCJ de dosare.
Iese referendumul a doua oara, vom tine cont - Interviu cu Ioan Chelaru (I)
In privinta articolului prin care orice cetatean poate aparea in fata unei comisii parlamentare, inclusiv magistratii, Ioan Chelaru spune ca e vorba doar despre sefii unor institutii, care apar pentru lamurirea unor aspecte, nu pentru ceva ce ar avea legatura cu vreun caz. El a mai explicat ca, fie si daca o putere din Parlament se va dovedi de rea-credinta, respectivul magistrat poate ca, dupa 1-2 aparitii in fata respectivei comisii, sa nu mai vina, neexistand vreo pedeapsa pentru asta.
"Daca o putere le poate controla pe toate si pe ea nu o poate controla nimeni, apar probleme", considera Chelaru.
Acesta nu considera ca un alt articol controversat, cel prin care se elimina controlul CCR asupra hotararilor Parlamentului, ar putea crea blocaje, desi admite ca unele hotarari ale Parlamentului nu pot fi verificate de constitutionalitate.
Citeste a doua parte a interviului acordat Ziare.com de senatorul PSD Ioan Chelaru:
S-a scos articolul prin care urmarirea penala si trimiterea in judecata a parlamentarilor se face doar de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar judecata de catre Inalta Curte - care e s