Pe 7 mai 2013, la împlinirea unui an de la preluarea guvernării de către USL, prin moţiune de cenzură, premierul Victor Ponta făcea (la Antena 3, unde altundeva ?) două declaraţii în stilu-i propriu, făţarnic:
1) „În prima zi de guvernare, decizia de a da înapoi ce luase guvernul Boc de la pensionari nu a fost una uşoară”;
2) „Nu vreau să mă compar cu guvernul Boc că nu are nici un sens, nu te compari cu ceva atât de slab”.
Scurte explicaţii sunt absolut necesare pentru a repune adevărurile în drepturile sale. Ponta nu a venit cu bani de acasă pentru a reîntregi salariile şi pensiile celor loviţi, pe nedrept, de cuplul Băsescu-Boc! A doua declaraţie a premierului-plagiator, făcută, cum am scris, în stilu-i făţarnic, triumfalist, este contrazisă de o realitate dureroasă pentru români.
La sfârşitul săptămânii trecute, un comunicat al EUROSTAT (instituţia oficială de statistică a Uniunii Europene) venea să confirme ceea ce vedem şi simţim pe propria piele, iar premierul – nu. Presa independentă a difuzat imediat comunicatul, titrând: „Oficial, suntem săracii Europei; nivelul de trai în România este ultimul din UE, în urma Bulgariei”. Tonomatele „patriotice” de la Antena 3 şi de la alte instituţii media au tratat problema prin omisiune.
Este pentru prima dată în istorie când bulgarii ne pasează „lanterna roşie” la cel mai important examen al unei guvernări: acela de a asigura un nivel de trai decent poporului pe care îl guvernează.
Ca jurnalist care a scris aproape 40 de ani despre evoluţia şi involuţia economiei româneşti şi mondiale, afirm, cu strângere de inimă, că mă aşteptam la acest comunicat al EUROSTAT. La fel ca şi salariaţii bugetari, şi eu, pensionarul, am avut de pierdut din amputările de venituri decise de guvernul Boc, care nu a ieşit din tiparul predecesorilor săi. Cu toţii au guvernat această ţară pentru buzunare