A născut de mai multe ori, însă arată senzaţional. Soţia fostului mare fotbalist David Beckham se întreţine cu mult sport, dar şi cu o dietă echilibrată. Scriitoarea Adele Parker a strâns în cartea "Vedetele nu se îngraşă" (apărută la noi la editura House of Guides -2009) dietele şi reţetele preferate de VIP-uri. Vă prezentăm două reţete folosite de Victoria Beckham în dieta sa şi cuprinse în cartea citată.
Supă Gazpacho
Ingrediente pentru patru porţii
250 ml suc de roşii
125 ml apă rece, de la gheaţă
6 linguri ulei de măsline
3 linguri zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi
960 g roşii foarte coapte, decojite şi fără seminţe, tocate
1 castravete curăţat de coajă şi tocat mărunt
½ ceapă de apă, mare, tocată mărunt
Sare şi piper, proapăt măcinat
Boia de ardei iute
Pentru garnitură
½ ardei verde, tăiat mărunt
4 felii de pâine albă, tăiate cubuleţe, prăjite în unt sau în ulei de măsline până când devin aurii şi croncante
1 avocado, curăţat de coajă, tăiat cubuleţe şi stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu-şi schimba culoarea
4 linguri de pătrunjel tocat
Amestecă sucul de roşii, apa rece, uleiul de măsline şi zeama de lămâie într-o supieră, al cărei interior a fost în prealabil frecat cu usturoi. Adaugă roşiile, castravetele şi ceapa, cantităţi generoase de sare şi piper negru şi boia, după gust. Dă la rece. Serveşte supa în boluri aşezând în fiecare dintre ele un cub de gheaţă, iar alături o chiflă din făină integrală, cu coaja tare. Garniseşte cu ardei verde şi avocado tăiat cubuleţe, crutoane şi pătrunjel tocat.
Salată Nicoise cu conopidă
(6 porţii)
1 conopidă
6 fileuri de anşoa, tocate mărunt
1