Familiile persoanelor decedate în accidentul produs în Muntenegru sunt anunţate marţi de echipe mixte formate din poliţişti şi psihologi, nouă dintre victime fiind din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţie
Printre cei decedaţi se numără şoferul aflat la volanul autocarului - angajat al Serviciului de Logistică din Poliţiei Capitalei, care lucra din septembrie 2012 şi la firma ce a dus turiştii în Muntenegru, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că şoferul respectiv nu şi-a anunţat superiorii din Poliţie că părăseşte localitate şi ţara, aşa cum prevede legea, şi nici că are un alt loc de muncă.
Primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că cinci dintre persoanele decedate în accidentul din Muntenegru erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre un fost consilier local, Nicolae Dervis, soţia acestuia, o profesoară pensionară, soţul acesteia şi tatăl unui fost consilier judeţean. "Este vorba despre domnul fostul consilier locale de la PNL Nicolae Derviş şi de soţia sa, de ghidul excursiei, profesoara pensionară Mariana Mateescu, de soţul ei şi de tatăl fostului consilier judeţean PNL Mădălin Marinescu. Au scăpat cu viaţă, fiind internate la ORL, Ortopedie şi Neurochirurgie, trei doamne - profesoara Speranţa Nicolăescu, doamna Elisabeta Ciolacu şi doamna Marinescu, mama fostului consilier judeţean Mădălin Marinescu", a declarat edilul.
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.
Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgo