1.215 dintre cei 3.921 de candidați înscriși au obținut calificativul de “utilizator experimentat”, la proba de certificare a competențelor digitale.
Absolvenții de liceu se descurcă foarte bine în fața calculatorului. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Neamț, la finele probei D a bacalaureatului din acest an, proba de evaluare a competențelor digitale, cel mai numeros grup este reprezentat de elevii care au obținut la examen calificativul maxim, de utilizator experimentat al calculatorului. Astfel, din cei 3.921 de candidați care s-au prezentat la examen, 1.215, adică 30% dintre candidați, au obținut certificatul de utilizatori experimentați. 1.105 candidați au obținut calificativul de utilizatori avansați, iar 1.146 candidați știu să se folosească de calculator la nivel mediu. 444 de candidați sunt la nivel de începător, iar 11 candidați au reușit să adune doar între 0 și 10 puncte dintre cele 100, câte ar fi putut obține. Chiar și aceștia au promovat proba, nu punctajul fiind hotărâtor pentru promovare, ci simpla participare la examen.
Aproape 400 de candidați sunt considerați promovați la probă deși nu au participat, aceștia fiind, însă, deținători ai certificatelor ECDL (European Computer Driving Licence – “Permisul european de conducere a computerului”), care permit echivalarea probelor. Certificatele ECDL se obțin în urma promovării unor examene mult mai dificile decât cele de la bacalaureat. Examenul presupune șapte module, costurile ridicându-se la aproximativ 500 de lei. Certificatul ECDL este recunoscut la nivel european.
1.215 dintre cei 3.921 de candidați înscriși au obținut calificativul de “utilizator experimentat”, la proba de certificare a competențelor digitale.
Absolvenții de liceu se descurcă foarte bine în fața calculatorului. Conform datelor prezentate de Inspectoratul Șco