În urma articolului „Radiografi a tunului de 331 de milioane de euro dat de Relad”, publicat de EVZ pe 13 iunie 2013, administratorul special al SC Relad Internaţional SRL, Dan Berciu, infirmă acuzaţiile făcute de către Roche Sursa: SHUTTERSTOCK
În articolul respectiv, EVZ a relatat faptul că Relad, distribuitor de medicamente, are 331 de milioane de euro datorii către diverşi creditori. Un sfert dintre acestea sunt către Roche, un important producător de medicamente. În cererea de opoziţie la procesul de insolvenţă al Relad, Roche susţine că distribuitorul a încheiat o serie de acte care au rolul de a nu se achita creanţele. Radiografia "tunului" de 331 de milioane de euro dat de Relad
Referitor la aceste acuzaţii, administratorul special al Relad precizează: „Nu sunt reale afirmaţiile potrivit cărora insolvenţa ar fi constituit mijlocul prin care, în mod premeditat, Relad Internaţional ar fi urmărit împiedicarea creditorilor să-şi recupereze creanţele. Dimpotrivă, iniţiativa declanşării procedurii de insolvenţă nu a aparţinut Relad, ci tocmai creditorului ale cărui declaraţii au determinat publicarea articolelor de presă în cauză”.
Relad are de recuperat creanţe de la Roche
„În ceea ce priveşte, în mod particular, relaţiile contractuale dintre Relad şi Roche, precizăm că, în realitate, Relad Internaţional este titularul unor drepturi de creanţă împotriva acesteia din urmă.
În scopul valorificării acestora, Roche România a fost acţionată în instanţă pentru a fi obligată la plata sumei de 75 de milioane de euro, reprezentând prejudicii provocate SC Relad Internaţional SRL, litigiul aflându-se, în prezent, în curs de judecată, pe rolul Tribunalului Bucureşti. În cadrul acestui litigiu instanţa de judecată a decis introducerea în cauză, în calitate de pârât, şi a societăţii Roche Finanz AG Elveţia”, afirmă administratorul special Dan Berciu.