Există diferenţe între cafeaua arabica şi cafeaua robusta? În ce ţări se produc cele mai bune cafele şi câte ceşti de cafea sunt recomandate pentru consumul zilnic? Acestea sunt doar trei dintre întrebările la care Ramon Mendivil, directorul fabricii Nestlé din Timişoara, a răspuns în cadrul unei conferinţe desfăşurată miercuri, în Bucureşti.
„Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, motiv pentru care, în lume, se servesc aproximativ 1,5 miliarde de căni de cafea pe zi“, a declarat unul dintre oficialii companiei Nescafé la începutul evenimentului dedicat iubitorilor de licori negru-amărui. Acelaşi reprezentant a amintit publicului că, în România, cafeaua este următorul lichid consumat după apă.
Dornici să discute mai multe lucruri legate de istoria cafelei, dar şi să dezbată pe tema beneficiior acesteia asupra organismului, mai mulţi specialişti în nutriţie, jurnalişti şi doctori şi-au dat întâlnire, miercuri, la Hotelul Residence Domenii din Capitală.
Ramon Mendivil, managerul comapaniei Nestlé din Timişoara, a declarat pentru adevarul.ro că în Etiopia şi Columbia se produc cele mai bune cafele din lume. Astfel, după ce sunt culese şi uscate de cultivatorii locali, boabele de cafea sunt învelite în pungi speciale şi livrate laboratoarelor din fabrică, explică Mendivil. Pentru a-şi fideliza clientela, compania Nescafé foloseşte, aşa cum însăşi Ramon confirmă, două mari soiuri de cafea: arabica şi robusta.
Fructele culese din cele două soiuri de cafea: robusta şi arabica FOTO Adevărul
Cafeaua arabica se cultivă, în special, în America Latină şi în Africa, fiind apreciată pentru boabele sale de culoare verde-albastru. Spre deosebire de robusta, cafeaua arabica are nevoie de soluri bogate în minerale şi o temperatură constantă de aproximativ 20 de grade celsius. Dacă pentru primul soi condiţiile climatice sunt un factor i