Majoritatea site-urilor care infectează computerele internauţilor cu malware oferă servicii online legitime şi au fost sparte de către hackeri, se arată într-un raport elaborat de Google.
Informaţiile oferite în premieră de către Google dărâmă mitul potrivit căruia computerele se pot infecta cu programe maliţioase numai de pe site-uri cu conţinut „îndoielnic“.
De exemplu, pe 9 iunie, numai 3.891 dintre site-urile blocate de Google în cadrul programului „Safe Browsing“ erau site-uri dedicate propagării malware-ului, în timp ce restul de 39.247 erau site-uri legitime care au fost hack-uite.
Google blochează aproximativ 10.000 de site-uri pe zi în cadrul acestui program. Acesta este menit să-i ajute pe cei care folosesc Firefox, Chrome sau alte browsere să evite înşelătoriile de tip phishing şi atacuri malware. Mai mult, cu această ocazie sunt avertizaţi şi administratorii site-urilor că există probleme. Acest program ajută aproximativ un miliard de oameni în fiecare zi.
Cu puţin timp în urmă, operator unui site pentru dezvoltatori de software a fost infectat de hackeri cu un malware care a afectat computere ale Apple, Facebook şi ale altor companii. În ultimele luni, mii de site-uri, printre care şi cele al The Los Angeles Time şi Seagate, au fost atacate de un toolkit de exploatare cunoscut sub numele de Darkleech.
Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“
Citeşte mai multe pe această temă:Numărul aplicaţiilor malware pentru mobil, de şase ori mai mare faţă de anul trecut
Creatorii de aplicaţii maliţioase au fost foarte ocupaţi în ultima perioadă. Potrivit unui raport al companiei de securitate Juniper, anul acesta au fost detectate cu 614% mai multe programe malware, scriu jurnaliştii CNet.Phishingul, ameninţarea cibernetică care a afectat 37 milioane de persoane în 2012 Numărul de utilizatori de internet care s