Faruri care salvează vieţi omeneşti, display-uri captivante ce permit fotografiilor să îşi spună propria poveste, experienţe personalizate de shopping. Acestea sunt doar câteva dintre inovaţiile prezentate de Intel la cea de-a 11-a ediţie a Research@Intel, potrivit unui comunicat remis „Adevărul“.
Priorităţile Intel Labs sunt tehnologiile inteligente şi Big Data. Prezentările demonstrative la Research@Intel au fost împărţite în patru zone diferite. Aceste zone includ:
Îmbogăţirea vieţii: Dezvoltarea de experienţe care simplifică, consolidează şi îmbogăţesc vieţile oamenilor. O demonstraţie intitulată “Be Meaningful”, care utilizează tehnologia „Shelf Edge” (SET) ajută la detectarea prezenţei unei persoane într-un magazin şi creează o experienţă de shopping mai bună, personalizată. Dacă o maşină are nevoie, de exemplu, de un filtru de aer, atunci când proprietarul intră într-un magazin de piese auto, SET poate folosi arhiva de service a automobilului pentru a–i indica proprietarului un anumit filtru pentru maşină. Dacă o persoană este alergică la alune, SET îl avertizează despre produsele care conţin alune. În cazul în care o persoană plănuieşte să gătească somon pentru cină, SET poate recomanda cel mai bun vin care se potriveşte cu acel fel de mâncare.
The Data Society: Pe lângă depăşirea limitelor a ceea ce pot face instituţiile cu colecţiile mari de date (Big Data), Intel Labs a pus accent pe explorarea schimburilor de date relevante între utilizatori. Cercetătorii caută modalităţi de a adapta infrastructura digitală pentru a permite oamenilor să lucreze cu informaţii digitale mai uşor şi mai eficient. Într-o demonstraţie intitulată "Vibrant Data Communities", cercetătorii Intel Labs combină date publice şi personale cu algoritmi sensibili la context, pentru a identifica şi prezenta cele mai utile informaţii utilizatorilor. De exemplu, senzorii de