Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce va realiza un Cod de bune practici prin care se va încerca restrângerea posibilităţii de a jigni “un şef de instituţie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie”.
La Palatul Parlamentului se desfăşoară, miercuri, maratonul de dezbateri “Discriminarea de gen în domeniul audiovizualului”, organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), la care participă reprezentanţi din mediul juridic, politic, academic şi ai societăţii civile, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi televiziune.
“Consiliul Naţional al Audiovizualului va face un Cod de bune practici, în care va încerca să restrângă posibilităţile de a jigni un şef de instituţie femeie, un politician femeie, un vector de opinie femeie, care vine cu idei uşor antagonice realizatorului sau celui care o invită. Asta este tot ceea ce vom face, nimic altceva”, a explicat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului.
Laura Georgescu a fost întrebată de presă în ce context s-a simţit discriminată, după ce preşedintele CNA a menţionat, la dezbaterile privind discriminarea de gen în domeniul audiovizual, că a trecut prin astfel de situaţii.
“Contextul este foarte simplu, deşi provin din această industrie şi nu eram contabil, eram un producător de vârf, în secunda în care am preluat conducerea acestei instituţii, brusc trebuie să arăt bine, trebuie să fiu un fel de Cleopatra, un fel de Mata Hari, nu înţeleg de ce. Dacă era vorba de un bărbat, cred că nu interesa pe nimeni nici cum arată, nici ce vârstă are, nici ce culoare de păr are, nici câte kilograme are. În secunda în care am fost atacată direct pentru modul în care arăt, am o problemă de discriminare, care merge mai mult de diferenţa de sex şi de a spune «Bună ziua, domnule,
Bună ziua, doamnă»”, a declarat acest