Roş-albaştrii pot participa în actualul sezon al Ligii Campionilor, dar viitorul nu sună prea bine. Oficialii Stelei susţin că clauza de excludere se activează în următorii cinci ani doar în cazuri de corupţie, şefii FRF şi LPF îi avertizează că nu e aşa. Surse UEFA au lămurit situaţia.
Steaua a fost urecheată de UEFA, dar poate participa la joc. A scăpat uşor, spun unii, a primit sancţiunea normală pentru gestul comis de patron în 2008, e părerea altora.
„FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani“, a sunat paragraful dedicat Stelei, din comunicatul UEFA în care Beşiktaş şi Fenerbahce erau penalizate drastic, pentru fapte mult mai grave de corupţie, un an, respectiv doi, de excludere din cupele europene.
Pentru Steaua, excluderea a fost însă una cu „suspendare“, pentru că UEFA a ţinut cont de anumite „circumstanţe atenuante“. Anunţul oficial al Comisiei de Disciplină a UEFA, de marţi seară, a iscat totuşi câteva neclarităţi şi controverse. Primii s-au înşelat jurnaliştii unor cotidiene şi site-uri de sport importante din Europa, care au vorbit despre excluderea Stelei din Liga Campionilor.
În România, dilemele au venit din alte motive. Ce înseamnă pentru Steaua, perioada de probă de cinci ani? În ce condiţii se activează suspendarea de un an? Interesant este că am asistat la poziţionări diferite în acest caz.
Steaua: „Claza se activează doar pentru corupţie“
Euforici după vestea bună de la Nyon, steliştii au lăsat de înţeles că au scăpat. Că nu mai există probleme. „UEFA ne-a dat un an de excludere, însă cu suspendare. Această pedeapsă se va activa doar dacă vom fi implicaţi într-un caz similar, în următorii cinci ani. În rest, nicio amendă, nimic!“, a explicat managerul Mihai Stoica,