de C. MIERLUŞCĂ
26 iunie 2013 22:16
0 vizualizari
A-A+ În cazul acestei afecţiuni se recomandă a se bea 3-4 căni pe zi de infuzie din ameste de două părţi creţişoară, o parte sunătoare, coada şoricelului şi traista ciobanului. Se pune o lingură amestec la o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute, se strecoară. La fiecare ceaşcă de ceai se pune o linguriţă de bitter suedez. Se recomandă câte o linguriţă miere de albine de salcâm seara, înainte de culcare. Mierea reţine apa din organism.
Se vor face băi de şezut de câte 20 de minute, timp de 2 săptămâni, de două ori pe zi, cu un ceai preparat din teci de fasole (2-3 pumni la 5-6 l de apă care se fierb 5 minute). Se va adăuga apă fiebinte până să acopere rinichii. Se va intra imediat în pat şi se va sta 2 ore. Se va unge, seara, zona rinichilor cu alifie de gălbenele, apoi se aplică comprese cu bitter suedez. Deasupra se pune şi folie de plastic şi apoi un fular.
În cazul copiilor cu enurezis nocturn trebuie consultat doctorul pentru descoperirea unui defect organic sau alte cauze psihice şi familiale. Se va administra ceai în amestec de roinită (Melissa officinalis) - 10 grame, cu turiţă mare (Agrimonia eupatoria) - 10 grame. O linguriţă din amestec se pune la o cană de apă clocotită şi se lasă acoperită 5 minute. Se strecoară. Copilul va bea zilnic, înainte de orele 17, o ceaşcă de ceai cald.
O altă reţetă este cu frunze de roinită 10 grame şi coada şoricelului 70 grame. Ingredientele se amestecă. O linguriţă din amestec la o cană de apă clocotită, se strecoară. Se bea înainte de ora 17. Se indică dormitul pe o parte şi nu pe spate. La copiii mai mici se va lega un prosop la brâu cu un nod la spate pentru a fi obligaţi să doarmă numai într-o parte.. de C. MIERLUŞCĂ
26 iunie 2013 22:16
0 vizualizari
A-A+ În cazul acestei afecţiuni se recomandă a se bea 3-4 c