Nu mai pot să mă uit la emisiunile televiziunilor de ştiri, mai ales la talkshow-urile de seară. Totul a devenit redundant, de la subiectele discutate şi până la opiniile expuse de cei invitaţi în studio. Unde mai pui şi tragedia asta din Muntenegru!? Nu puteai vedea altceva şi, pe undeva, era şi normal ca un astfel de eveniment să fie mediatizat în acest fel.
Oricum, revenind, seara mă uit pe două canale din categoria „life&living”. Mă refer aici la ungurii de la Paprika Tv şi la neozeelandezii de la Travel Channel. Mai exact, când ajung de la redacţie, după cină, începe emisiunea bucătarului britanic Jamie Oliver, care de fiecare dată uimeşte prin simplitatea felurilor de mâncare pe care le poate prepara în 15 minute. Stau şi salivez, deşi în urmă cu câteva minute luasem masa de seară, cea mai bogată pentru mine, deşi nutriţioniştii nu recomandă. Mă minunez la ceea ce văd în oalele blodinului şi aştept sfertul de oră, până ce preparatele sunt gata. Gurmandul salivează în continuare şi după ce „găteala” e gata pentru că bucătarul nu poate rezista tentaţiei de a-şi mânca propria creaţie culinară. Şi cum mănâncă! Şi cum înfulecă! După două episoade cu Jamie, sunt gata. Mi-e din nou foame, dar mai rabd.
Se termină Jamie şi comut televizorul pe Travel Channel, unde un domn chelios, pe care nu ştiu cum îl cheamă şi nu mai stau acum să caut pe Google, explorează mâncărurile ciudate din America. Rămâi mască ce pot mânca oamenii şi, din nou, pofta de înfruptare creşte. În ultimul episod al acestui show am aflat că şi americanii mănâncă burtă de vacă. Numai că nu sub forma renumitei ciorbe a românilor, ci murată cu ceapă. N-am prea înţeles eu cum este preparată, dar arăta bine şi apetisant. După aceste prelipuri prin bucătăria Paprika şi pe canalul de călătorii, merg ghiftuit deja spre frigider numai că raza de selecţie din „galantarele” familiei este m