Comisia Europeană (CE) a făcut apel la statele membre să îşi îndeplinească angajamentele în vederea asigurării egalităţii şi să îşi intensifice eforturile pentru o mai bună integrare economică şi socială a celor 10-12 milioane de romi din Europa, se arată într-un comunicat de presă.
Acest apel este o continuare a raportului intermediar al Comisiei, publicat astăzi, care arată că statele membre trebuie să îşi îmbunătăţească procesul de punere în aplicare a strategiilor naţionale de integrare a romilor, prezentate în conformitate cu Cadrul UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor. Noul raport este însoţit de o propunere de recomandare adresată statelor UE care le propune acestora, pe de o parte, măsuri specifice, inclusiv acţiuni pozitive, iar pe de altă parte, măsuri orizontale de politică, inclusiv acţiuni locale de îmbunătăţire a situaţiei populaţiei rome.
"Dacă statele membre intenţionează cu adevărat să îşi pună în aplicare strategiile naţionale, ele trebuie să accelereze procesul de integrare a romilor. Cadrul UE pentru strategiile naţionale de integrare a romilor este în vigoare de peste doi ani. A venit momentul ca strategiile să fie urmate de acţiuni concrete", a declarat dna Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisarul UE pentru justiţie.
F. A. Comisia Europeană (CE) a făcut apel la statele membre să îşi îndeplinească angajamentele în vederea asigurării egalităţii şi să îşi intensifice eforturile pentru o mai bună integrare economică şi socială a celor 10-12 milioane de romi din Europa, se arată într-un comunicat de presă.
Acest apel este o continuare a raportului intermediar al Comisiei, publicat astăzi, care arată că statele membre trebuie să îşi îmbunătăţească procesul de punere în aplicare a strategiilor naţionale de integrare a romilor, prezentate în conformitate cu Cadrul UE pentru strategiile naţ