Curtea Constituţională a luat în discuţie, la cererea Opoziţiei, Legea Referendumului. După cum se ştie, actuala putere modificase condiţiile de validare a referendumului, cerând ca acestea să fie acceptate cu prezenţa a doar 30% din cetăţenii cu drept de vot şi cu cel puţin 25% voturi valabil exprimate.
Deci să presupunem că la un număr rotund de 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot ar fi fost suficient ca să se prezinte la vot aproximativ 6.000.000 de votanţi iar, din aceştia, să fie valabil exprimate aproximativ 1.500.000 de voturi, ca să fie validat referendumul. Aşadar, votul a 1.500.000 de oameni, cam atâţia câţi membri fideli crede PSD că se pot prezenta la „oaste” la nevoie, cu cei ademeniţi de sticla cu ulei sau găleata de apă cu tot, pot decide soarta celor 18.000.000. Deci mai puţin de 10% din populaţia cu drept de vot ar decide ceea ce nu ar vrea celelalte 90 de procente. Cam aşa a vrut şi a gândit actuala Putere să decidă soarta gazelor de şist, a Roşiei Montana, a regionalizării şi a Constituţiei. Dacă ne gândim, pe regionalizare, se va vota la pas, dacă se dă ungurilor traseul Covasna-Budapesta, minele din Apuseni şi apele minerale din Harghita şi Covasna. Din cauza asta s-a opus Ministrul Mediului UDMR-ist avizului de mediu pe Roşia Montana, pentru că nu voia ca românii să le distrugă solul pe care îl vizau la regionalizare.
Dar, uite, că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg! CCR updatată cu Morar şi Pivniceru, deci doi din cei care nu îl iubesc prea tare pe Ponta, unul pentru că a fost păcălit şi unul pentru că l-a păcălit, a declarat constituţionale cererile lui Ponta, dar .. nu pentru Ponta ci pentru cel care va fi la putere peste un an. Ponta, ca şi Antonescu, speră că el va fi pe cai mari când va intra în vigoare noua lege, dar eu nu aş băga mâna în foc. După ce a declarat Ziua Drapelului drept Zi de Doliu,