Bugetul pe 2013 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost redus cu 4,5 milioane de lei, în urma unor modificări legislative operate luna trecută. Fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava la capitolul spitalizare continuă, pentru perioada ianuarie-octombrie 2013, au scăzut de la 67,5 milioane de lei la 63 de milioane de lei. Şi asta, din cauza ultimelor reglementări, care prevădo creştere a bugetului alocat anul acesta pentru spitalizare continuă, pe fiecare spital, de maxim 25% faţă de bugetul alocat anul trecut pentru spitalizare continuă.
Înainte de modificările legislative din mai, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava înregistra la acest capitol o creştere de 30% comparativ cu 2012 (de la 47 de milioane de lei în perioada ianuarie-octombrie 2012 la 67,5 milioane de lei în perioada ianuarie-octombrie 2013), ceea ce a impus o ajustare în minus a bugetului.
Chiar şi în condiţiile în care fondurile de anul acesta pentru spitalizarea continuă au fost subţiate pentru a se permite încadrarea în bugetul maxim de 25% prevăzut de lege, Spitalul Judeţean de Urgenţă a ieşit în câştig faţă de anul trecut.
Bugetul spitalelor din judeţ, mai mare cu un milion de lei faţă de anul trecut
Aşa reiese dintr-o situaţie transmisă de preşedintele director general al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Adela Băişanu, potrivit căreia bugetele alocate spitalelor pentru perioada ianuarie-octombrie 2013 au creşteri semnificative, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare creştere, de circa 27%, fiind la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, urmat de Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc (25%), spitalele municipale Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni (13%), Spitalul de Boli Cronice Siret (11%), spitalele municipale Rădăuţi şi Vatra Dornei (10%), Spitalul Orăşenesc Gura Humorului (7%), Spitalul de