Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, consideră că Bucovina are argumente culturale puternice pentru a deveni o viitoare regiune a României. Ardeleanu a spus într-o declaraţie politică susţinută în Parlamentul României că în Bucovina, cultura înseamnă peste 160 de evenimente recunoscute național și internațional, dintre care a amintit Concursul internațional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”, Concursul national de artă plastică „Ion Irimescu”, Festivalul naţional al ouălor încondeiate, Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”, Festivalul de Artă Medievală “Ștefan cel Mare”, Festivalul internațional „Bucovina Rock Castle”, Festival – Concurs internaţional de folclor „Cântecele Neamului”, Salonul internaţional de artă fotografică – „Bucovina – Mileniul III” sau Forumul „Dialog Bucovinean”.
Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că începând cu anul acesta, Bucovina culturală înseamnă și „Zilele Matei Vișniec”, cel mai jucat dramaturg român în lume, originar din municipiul Rădăuți, stabilit în Franța, “dar puternic legat de Bucovina ca spațiu cultural”. Ardeleanu a amintit că „Regalul de teatru Matei Vișniec”, care a avut loc săptămâna trecută în Bucovina, l-a adus pe “marele bucovinean” în fața sucevenilor, acesta venind pe plaiurile natale cu mai multe mari proiecte culturale.
Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, consideră că Bucovina are argumente culturale puternice pentru a deveni o viitoare regiune a României. Ardeleanu a spus într-o declaraţie politică susţinută în Parlamentul României că în Bucovina, cultura înseamnă peste 160 de evenimente recunoscute național și internațional, dintre care a amintit Concursul internațional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”, Concursul national de artă plastică „Ion Irimescu”, Festivalul naţional al ouălor încondeiate, Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu”,