Vremea va fi instabilă joi şi vineri, iar temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât cele obişnuite ale datei din calendar, în cea mai mare parte a ţării. Sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, soarele va prelua controlul asupra cerului, însă după-amiază şi noaptea se înmulţesc norii.
Instabilitatea atmosferică rămâne cuvântul de ordine şi pe parcursul zilei de joi, când fenomenele specifice acesteia îşi fac apariţia pe arii relativ extinse în Moldova, Transilvania, Maramureş, Muntenia, Oltenia, local în Dobrogea continentală şi doar izolat în celalate zone. Cantităţile de apă vor depăşi 20 de l/mp şi izolat 50 de l/mp, în special în Carpaţii Orientali, Meridionali şi în zona Subcarpatică şi vor fi condiţii de grindină. Temperatura aerului va avea valori uşor mai scăzute decât cele obişnuite ale datei din calendar, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 18 grade in nordul Moldovei pana la 32 de grade in sud-est.
Vineri, vremea rămâne în general instabilă la munte, dar şi în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi Muntenia, unde sunt aşteptate intervale în care norii domină cerul şi lasă ploi, cu fenomene electrice şi vânt mai agitat. Izolat se pot acumula şi pe parcursul acestei zile cantităţi importante de apă, în special în zonele de deal şi de munte şi vor fi condiţii de grindină. Soarele se arată prin celelalte zone ale ţării, unde ploile de scurtă durată îşi fac apariţia pe spaţii mai restrânse. Temperaturile maxime vor fi modeste în vest, nord şi centru, aproximativ 21 de grade şi vor ajunge la 31 de grade în Dobrogea, aproape cât ar fi normal să se înregistreze în această perioadă din an.
Sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, aşa că vorbim despre o vreme uşor instabilă. Soarele preia controlul asupra cerului, dar mai ales după-amiază şi noaptea se înmulţesc n