Victimele accidentului înfiorător din Muntenegru au fost omagiate şi în Alexandria. Cu ocazia ”Zilei Drapelului” autorităţile judeţene participante la ceremonia publică au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru. Tot cu acest prilej, drapelul a fost coborât în bernă.
Drapelul naţional a fost coborât în bernă, chiar de ziua lui. În faţa Prefecturii Teleorman, autorităţile judeţene prezente la ceremonia dedicată drapelului naţional au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident din Muntenegru.
Singurul care a luat cuvântul a fost prefectul judeţului, Liviu Dumitraşcu. În discursul său, prefectul a explicat măsurile care trebuie luate într-o zi de doliu naţional.
Instituţiile şi autorităţile publice, atât centrale, cât şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României. De asemenea, drapelul României este arborat în bernă la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele de trecere a frontierei, în aeroporturi, gări, porturi, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni care navighează sub pavilion românesc.
Aceeaşi obligaţie le revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.
De asemenea, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.
În ultimii 15 ani, în România a fost decretată zi de doliu naţional pe 18 aprilie 2010, când au fost comemorate victimele accidentului aviatic de la Smolensk, în care şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care şi preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski; la data de 3 august 2007, când au avut loc funeraliile Patriarhului Teoctist, care a condus Biserica Ortodoxă