Un proiect realizat cu sprijinul Romani Criss şi Irex şi-a propus creşterea nivelului de coeziune socială în cadrul Colegiului Tehnic Henri Coandă Tulcea, precum şi creşterea gradului de implicare socială a tinerilor în scopul rezolvării problemelor comunităţii. Echipa de tineri în acţiune a realizat acest scop prin crearea unui spaţiu dedicat activităţilor sociale şi culturale, precum şi printr-o serie de activităţi prin care tinerii să se întâlnească, şi să se cunoască mai bine. În urma acestor activităţi, s-a anticipat ca tinerii să formeze un grup mai unit, în care diferenţele de etnie sau sex să nu fie relevante, şi în care să-şi dezvolte împreună abilităţile de lucru în echipă, de comunicare interculturală şi de implicare în rezolvarea problemelor comunităţii. „Săptămâna antidrog”, „Balul îndrăgostiţilor” sau „Săptămâna dezvoltării durabile” au fost doar câteva dintre acţiunile punctuale ale proiectului coordonat la Tulcea de prof. Violeta Ivanof.
„Implementarea unui proiect în sensul cunoaşterii şi colaborării interculturale a fost nu doar binevenită, ci şi foarte necesară, mai ales într-o instituţie ce îşi propune ca principal scop educaţia. Tinerii în acţiune au învăţat cu acest prilej că diferenţele dintre ei pot să nu fie bariere în calea atingerii scopurilor comune ci, mai degrabă, surse de cunoaştere, şi că fiecare dintre ei poate aduce ceva unic, o plus valoare grupului”, a declarat la finalul proiectului prof. Violeta Ivanof.
Un proiect realizat cu sprijinul Romani Criss şi Irex şi-a propus creşterea nivelului de coeziune socială în cadrul Colegiului Tehnic Henri Coandă Tulcea, precum şi creşterea gradului de implicare socială a tinerilor în scopul rezolvării problemelor comunităţii. Echipa de tineri în acţiune a realizat acest scop prin crearea unui spaţiu dedicat activităţilor sociale şi culturale, precum şi printr-o ser