Calitatea programelor de studiu, resursele academice bogate şi diversitatea culturală şi etnică din mediul universitar sunt aspecte pe care majoritatea dintre noi deja le cunoaştem. Mai sunt însă şi alte aspecte mai puţin cunoscute de publicul larg referitoare la universităţile din străinătate dar care în mod clar sunt la fel de impresionante ca cele anterioare.
Susţinătoare ale inovaţiei dar în acelaşi timp protectoare faţă de mediu
În ultimii ani, universităţile au devenit din ce în ce mai preocupate de problemele globale actuale şi s-au implicat activ în găsirea de soluţii pentru rezolvarea acestora. Astfel, universitatea Northampton susţine companiile ce utilizează tehnologiile verzi şi construcţiile sustenabile, gazduindu-le în cadrul iCon Centre. Aceasta este cladirea comercială cu cele mai mici emisii din Regatul Unit.
Alte universităţi aleg însă să se dedice cercetării. De exemplu, profesorii de biologie marină ai universităţii Essex din Marea Britanie, au mutat cursurile din sălile de clasa la 18 metri sub nivelul marii. Cursurile s-au desfăşurat în cadrul excursiei anuale a departamentului de Ştiinţe Biologice, care a avut loc în Indonezia.
Sursă foto: www.flickr.com/photos/universityofessex
Începând din primăvara acestui an, Universitatea Twente din Olanda a devenit partenera fundaţiei Mars One care urmăreşte să trimită în anul 2023 primul echipaj uman pe Marte. Astfel, o parte dintre cercetătorii universităţii vor ajuta la realizarea acestui proiect alături de ceilalţi colaboratori ai fundaţiei.
Universităţile din străintătate se mândresc cu studenţii lor
Doua aspecte importante pe care majoritatea universităţilor le încurajează sunt creativitatea şi iniţiativa. Astfel, invenţia unui grup de studenţi români de la Academia Lillebaelt din Danemarca - o brăţară care le reaminteşte diabeticilor să îşi ia medic