"Am făcut împăduriri, pe Suceava, 24,8 hectare de împăduriri integrale cu veche clasă de regenerare, pe care am preluat-o de la Ocoalele Iacobeni şi Cârlibaba. Am mai făcut încă 36 de hectare, completări, în plantaţiile de 5-6 ani, cu consistenţă redusă. Pe judeţul Bistriţa-Năsăud am avut 6,8 hectare. Am folosit 314 000 de puieţi, plus 100 000 de puieţi am vândut la Ocolul Valea Şieului şi 7000 am vândut la Ocolul Maieru. În aceste condiţii, clasa de regenerare pe care am avut-o e încheiată şi am pus la punct şi suprafaţa care a fost neregenerată la Suceava iar pe Bistriţa-Năsăud nu mai avem suprafeţe tăiate şi neplantate în ultimii doi ani", a declarat Jelu Nechita, şeful Ocolului Silvic Şanţ.
Ocolul Silvic Şanţ are 4 pepiniere cantonale, în care are repicaţi 165 000 de puieţi de molizi din această primăvară, care în următorii 2-3 ani, se vor scoate şi se vor valorifica. "Avem în curs de executare lucrări de întreţinere a plantaţiilor. Până acum am făcut deja 45 de hectare şi urmează să mai facem diferenţa până în 15 iulie, până la 100 de hectare. În toamnă, vom face a doua lucrare, odată cu controlul anual", a mai spus ing. Jelu Nechita.
20 de MILIARDE pentru Primăria Şanţ. Ocolul Silvic din Şanţ şi-a planificat ca anul acesta să realizeze venituri pentru Primăria Şanţ în valoare de 20 de miliarde lei vechi, de 4 ori mai mult decât se realizau în timpul fostei administraţii. "Până acum, am recuperat datoria Primăriei, de 19 miliarde. Anul trecut am dat 10, 6 miliarde din iunie până la sfârşitul anului şi anul acesta, după primele 5 luni, am dat 9,6 miliarde, bani din care s-au plătit lucrări făcute de Primărie", a spus Jelu Nechita.
Lemne de foc gratuite pentru bătrâni şi pentru construcţii. În baza unei hotărâri iniţiate de primarul comunei, Ioan Szabo, persoanele vârstnice din comuna Şanţ, cu venituri reduse