Senatorii şi deputaţii se reunesc, astăzi, de la ora 12.00, în şedinţă comună pentru a reexamina legea de completare şi modificare a Statutului aleşilor, pe care CCR l-a respins, de trei ori.
"S-a decis o şedinţă comună mâine (n.r. miecuri), începând cu ora 12.00, pentru votul în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale", a precizat Antonescu, citat de Mediafax.
Antonescu a precizat că, din punctul de vedere al conducerii Camerelor, se poate da votul asupra Statutului parlamentarilor şi în condiţiile în care Curtea Constituţională nu a publicat motivarea.
"Din punctul de vedere practic al conducerii celor două Camere, având în vedere că suntem şi pe ultimii metri ai sesiunii, cred că putem da acest vot şi fără motivare, pentru că ceea ce contează - contează decizia, soluţia".
Birourile permanente reunite ale celor două Camere au fost sesizate marţi cu Raportul Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, organizarea şi funcţionarea şedinţelor comune, referitor la proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la modificarea Regulamentului şedinţelor comune.
Şeful statului a trimis la CC, în 23 aprilie, o sesizare de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor. Şeful statului nu a fost de acord ca procurorii să prezinte Parlamentului probe concrete atunci când se solicită ridicarea imunităţii unui deputat sau senator.
În 27 februarie, după o sesizare a PDL şi PPDD, Curtea Constituţională a decis că este neconstituţională modificarea la Statutul deputaţilor şi senatorilor referitoare la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanţă raportul de evaluare al ANI. De asemenea, a fost declarată neconstituţională prevederea potrivit căreia "deputatul