Interviu cu Bibiana Stanciulov, directoarea fabricii de Magiun Sonimpex Topoloveni
Despre Magiunul de Topoloveni a auzit, cu siguranţă, toată lumea. Brandul de succes a devenit în urmă cu doi ani primul produs tradiţional românesc care a primit una dintre certificările de calitate existente la nivelul U.E.: Indicaţia Geografică Protejată.
La această certificare a contribuit tradiţia produsului (atestat documentar în 1914), continuitatea fabricării şi standardele internaţionale de calitate pe care fabricantul le respectă astăzi în procesul de producţie.
În ciuda greutăţilor pe care le-a întâmpinat, Bibiana Stanciulov, directoarea fabricii de Magiun Sonimpex Topoloveni, este onorată să împartă succesul cu ţara sa. Spune despre magiunul său că este „succesul tuturor românilor”, având convingerea că renumele brandurilor autohtone îi vor îndemna şi pe alţii spre succes, în beneficiul consumatorilor români, convinşi din ce în ce mai mult că în grădina noastră sunt produse mult mai sănătoase şi gustoase decât într-ale altora.
Reporter: - Are şanse o simplă gospodină care face dulceaţă în bucătăria proprie să ajungă unde sunteţi dvs. acum? Cum ar putea începe?
Bibiana Stanciulov: - Niciodată nu se vor putea realiza în gospodăria proprie alimente care să păstreze în întregime vitaminele, mineralele, fitonutrienţii, mai exact „alimente funcţionale”. Conservele noastre sunt un fel de „medicamente” naturale sau suplimente nutriţionale, benefice chiar şi persoanelor bolnave de diabet. Suntem printre foarte puţinii procesatori care folosesc doar unul sau două ingrediente, fără niciun adaos artificial gen zahăr, conservanţi, coloranţi, aditivi, adică nocivele E-uri. Magiunul de prune Topoloveni a devenit primul remediu natural al persoanelor care întâmpină probleme de sănătate, pentru că este 100% natural, îşi păstrează perfect calităţile nutriţionale