Dacă aveau de pus o parafă medicală la vreun dosar și nu erau dispuși să dea o șpagă la un medic, ploieștenii puteau apela cu încredere, în perioada 2004-2009, la asistentul medical Lucian Manea, de la Spitalul Schuller. Supărat că medicii încasau toată șpaga de la pacienți, asistentul a ”produs” mai multe parafe, reușind să-i scape pe ploieșteni de stresul vizitei la medic. Astfel, sute de oameni au obținut de la asistent, contra unor sume modeste, parafele de care aveau nevoie. Până și șoferii regiei de transport apelau la serviciile asistentului.
În 2009, Manea a fost arestat. La judecătorie, el și soția, care-l ajuta cu afacerea, au primit doi ani cu executare, fără să se fi prezentat la vreun termen. La tribunal, la fel. La Curtea de Apel, Manea a prezentat un act din care reieșea că are un copil în întreținere. Miloși, judecătorii au transformat executarea în suspendare, în baza unei hârtii aduse de Manea, din care reieșea că acesta își îndeplinește cu conștiinciozitate sarcinile. Unde? La Spitalul Schuller, adică locul faptelor pentru care Manea fusese condamnat.
Ce-a făcut Manea după pronunțare? Și-a exercitat cu conștiinciozitate sarcinile. Ba, atât de conștiincios a fost, încât a muncit peste program, la falsificarea dosarelor medicale pentru încadrarea în grad de handicap. Procurorii l-au arestat în decembrie, 2012, mărturiile lui ducând la arestarea șefei comisiei de evaluare din cadrul CJ Prahova.
Așteptăm cu interes decizia judecătorilor, de punere în libertate a lui Manea, pe motiv că e un băiat săritor, să-l pui la rană, nu alta!
Dacă aveau de pus o parafă medicală la vreun dosar și nu erau dispuși să dea o șpagă la un medic, ploieștenii puteau apela cu încredere, în perioada 2004-2009, la asistentul medical Lucian Manea, de la Spitalul Schuller. Supărat că medicii încasau toată șpaga de la pacienți, a