În aceste zile, la Câmpia Turzii au fost sesizate câteva cazuri de înşelăciune. Poliţia este în alertă şi sfătuieşte populaţia să fie atentă la străinii care le calcă pragul casei!
Persoane rămase deocamdată neidentificate se dau drept reprezentanţii unei firme de deratizare. Sub acest pretext, pretind oamenilor bani sub ameninţarea că dacă nu sunt lăsaţi în casă să-şi facă treaba, vor fi amendaţi de către Primărie. În cele din urmă, se dovedeşte că aceştia nu sunt angajaţi ai municipalităţii, au legitimaţii false şi înşeală populaţia pretinzând sume de bani care depăşesc tarifele normale practicate pentru aceste servicii.
Metoda "telefonul" face şi ea victime!
Cel mai recent caz de înşelăciune de la Câmpia Turzii a avut loc la finele săptămânii trecute, când o asistentă de la spitalul din localitate a fost sunată pe telefonul mobil că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. Aceasta a fost convinsă de un pretins avocat să bage în cont suma de 35 milioane de lei vechi pentru a-l ajuta, dar a fost sfătuită să nu vorbească cu nimeni despre incident.
"Din păcate oamenii nu verifică înainte daca informaţiile comunicate la telefon sunt şi reale şi bagă o grămadă de bani aiurea, pe baza unor poveşti spuse de un necunoscut. Să dea un telefon şi să întrebe măi copile....alo, unde eşti? Ce s-a întâmplat?...se bazează pe impactul emoţional. A pretins că e avocatul, i s-a cerut să nu ia legătura cu nimeni, să facă doar ce spune el" comentează şeful poliţiei din Câmpia Turzii, comisar Valer Moldovan.
Şarlatanii au în vizor mai mult persoane de vârsta a treia care sunt extrem de impresionabile şi care nu verifică deobicei informaţia furnizată. Oamenii legii spun că la Câmpia Turzii cazurile de înşelăciune s-au înmulţit în ultima vreme, iar acţiunile pe linie de prevenţie nu au efectul scontat.
În aceste zile, la Câmpia