Şefii poliţiei clujene se pot lăuda cu averi ce ar putea stârni invidia multor întreprinzători. Pe lângă terenuri, apartamente şi case, în declaraţiile de avere apar obiecte de artă sau de lux.
Provenit dintr-o familie înstărită din Apahida, chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, se poate lăuda cu terenuri şi imobile moştenite, dar şi cu bunuri dobândite cu veniturile sale de bugetar. Faţă de anul trecut, şeful poliţiei clujene şi-a mai sporit ici, colo, averea.
La capitorul terenuri, în declaraţia de avere a lui Păcurar apar aceleaşi proprietăţi ca anul trecut, respectiv un teren agricol de 8.506 mp pe care l-a dobândit iniţial prin moştenire şi încă un teren intravilan de 928 mp în Cluj-Napoca, achiziţionat. Diferenţa este că, în declaraţia depusă în cursul lunii iunie 2013, cele două terenuri apar ca fiind donate în favoarea fiului său. Şi vila de 385,5 mp, care anul trecut figura pe numele său, acum este donată fiului. Al doilea imobil, un apartament de 46 mp, apare ca donaţie primită de fiica sa vitregă, de la o rudă aflată în SUA. Astfel, se poate spune că şeful IPJ Cluj nu mai deţine imobile pe numele său.
Dacă anul trecut, Ioan Păcurar trecuse în declaraţia de avere că este posesorul unui autoturism Hyundai, cumpărat în 2008, în documentul depus în 2013 a menţionat că are o maşină Alfa Romeo Mito, cumpărată la mâna a doua. Maşina „veche" a vândut-o cu 15.000 de euro, conform declaraţiei de avere. Chestorul şi-a sporit în decurs de un an colecţiile de tablouri, ceasuri şi bijuterii: de la 6.000 de euro, colecţia de „tablouri-pictori contemporani" a crescut la 9.000 de euro, iar cea de ceasuri şi bijuterii a ajuns de la 7.000 de dolari la 8.000 de euro. Şeful IPJ Cluj a scăpat şi de o datorie de 35.000 de dolari, scadentă anul acesta, care încă apărea pe declaraţia sa de avere din 2012.